(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
LINECKÝ KOLÁČ S JABLKY A MEDOVOU DROBENKOU
Potřebné ingredience
Těsto: 300g hl.mouky, 200g másla, 50g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr Jablečná směs: 8 jablek, 100g cukru krupice, 3 sáčky skořicového cikru, 2 lžíce rumu, 50g vanilkového pudinkového prášku, 50g rozinek, 50g vlašských ořechů, 1lžíce másla Drobenka: 100g polohrubé mouky, 50g cukru krupice, 30g másla, 1 sáček skořicového cukru, 1lžička medu
Postup přípravy
Ze všech surovin na těsto vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazaného plechu.
Jablečná směs:
oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme krupicový a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme, až směs zhoustne.
Drobenka:
mouku, cukr, skořicový cukr, změklé máslo a med promneme v prstech, až vznikne jemná sypká drobenka.
Na těsto poklademe horkou jablečnou směs a posypeme drobenkou. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Jablečná směs:
oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme krupicový a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme, až směs zhoustne.
Drobenka:
mouku, cukr, skořicový cukr, změklé máslo a med promneme v prstech, až vznikne jemná sypká drobenka.
Na těsto poklademe horkou jablečnou směs a posypeme drobenkou. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé